http://www.Tobak-jatak.dk


Go to content

Main menu:


Systemfejl: Vi spiser for meget frugt

Arkiv 2013 > Arkiv 2012 > Arkiv 2011


Det er helt galt i Systemdanmark. Ifølge systemprogrammører i Fødevarestyrelsen er der gået kludder i programmeringen af befolkningens spisevaner. Kampagnen ' 6 om dagen' (der på engelsk hedder ' 5 a day') har programmeret befolkningen til at spise for meget frugt. En stor andel af befolkningen har misforstået programmeringen. Så nu skal programmeringen rettes op. Det fremgår af nyhedsportalen Alive.dk.





Vi spiser for meget frugt

I tusindvis af mennesker i Danmark er ansat som eksperter i hvordan borgerne skal leve. De har med videnskab regnet ud præcist hvor meget man skal spise, drikke og motionere sig for at leve det optimale liv. Ved hjælp af indoktrineringskampagner, afgifter og forbud programmeres befolkningen til at leve og handle på den rigtige måde. Beklageligvis er der gået kludder i en af programmerne, som går ud på at man skal spise netop 6 stykker frugt eller grønt om dagen (i England og USA skal man kun spise 5. Videnskaben er lidt anderledes i engelsktalende lande).

Lad os kigge på artiklen fra JP / Alive i sin helhed. Vi lader den kendte systemudvikler Brian Døre fra Avedøre, kommentere den oplysende artikel punkt for punkt.

Alive:
Vi spiser masser af frugt, men det kniber med grøntsagerne, og så tror vi, at kartofler hører under grøntsager.
Brian:
Hvordan kan man tro at kartofler er grøntsager? Kartofler er ikke spor grønne. Det kan enhver se. Når man programmerer folk, skal man tænke på alt. Befolkningen skal programmeres til at forstå, at kartofler hverken er grønt eller frugt. Det er en systemfejl, og den skal rettes.


Alive:
Ifølge en ny FDB Analyse blandt 1.007 danskere kender næste alle kostrådet ”6 om dagen”, men hver tredje tror fejlagtigt, at det handler om 6 stykker frugt.
Brian:
Det er en alvorlig systemfejl. Der er sikkert også nogle der tror det handler om sex. Programmeringen af befolkningen må ændres!


Alive:
40 procent af os mener korrekt, at mængdeanbefalingen ”6 om dagen” betyder, at man skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen. 32 procent mener dog fejlagtigt, at man skal have seks stykker frugt om dagen.
Brian:
Der er noget helt galt med programmeringen når 32 procent af befolkningen tror de skal spise seks stykker frugt om dagen. 32 procent er en meget stor fejlfrekvens. Programmeringen må straks rettes. Vi kan ikke have en befolkning der spiser seks stykker frugt om dagen. Programfejlen skal rettes.


Alive:
Det er markant flere mænd, nemlig næsten hver anden, svarer, at mængdeanbefalingen ”6 om dagen” betyder, at man skal have seks stykker frugt om dagen.

Brian:
Mænd er meget svære at programmere. Bare spørg militæret.


Alive:
Hos Fødevarestyrelsen som blandt andet står bag ”6 om dagen” kampagnen, tager man forvirringen hos folk roligt.

Brian:
Det er ikke så godt at Fødevarestyrelsen tager forvirringen roligt. Hvad er det for nogle dårlige systemprogrammører! Forstår Fødevarestyrelsens systemprogrammører ikke at der er en alvorlig systemfejl? Folk spiser for meget frugt! Det er en katastrofe, og så tillader Fødevarestyrelsen sig at tage det roligt! Fødevarestyrelsen skal gå i gang med at rette fejlen!


Alive:
Det er som om, at det med frugten går lige ind, men det er sværere med grøntsagerne.
Brian:
Ja, folk er nogle slikmunde. De vil hellere spise søde sager end vandgrød. Der kan man se hvor besværlig en befolkning er at programmere.


Alive:
Så nu skal der fokuseres på grøntsagerne.
Brian:
Ja, ja, ja – grøntsagerne! Den systemfejl skal rettes. Befolkningen spiser ikke grøntsager nok, og for meget frugt. Det ender med at der kommer til at mangle frugt! Få så den fejl rettet!


Alive:
Det er nok fordi, det er nemt at spise et æble eller en banan på vej ud af døren. Man snupper ikke lige en buket rå broccoli eller en porre og spiser den.

Brian:
Der er mange alvorlige fejl i programmeringen af befolkningen. Folk skal programmeres til at sidde ned og spise porrer. Hvorfor stiller folk sig i døren når de skal spise et æble? Det er en mærkelig fejl.


Alive:
Desuden kræver grønsager tilberedning og bliver derfor ikke altid prioriteret i en travl hverdag, siger ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen, Trine Grønlund Nielsen, til alive.dk.

Brian:
Befolkningen skal programmeres til at tilberede grøntsager, ellers bliver folk ved med at spise frugt. Det er endnu en systemfejl.


Alive:
Det er ikke ligegyldigt, at folk kun nøjes med at spise frugt.

Brian:
Nej, selvfølgelig er det ikke ligegyldigt, at folk nøjes med at spise frugt. Det er en systemfejl!


Alive:
Det er vigtigt, at spise nogenlunde ligeligt frugt og grønt samt forskellige grøntsager og frugt, da det giver flest forskellige vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for.
Brian:
Ja, ja, ja, vitaminer og mineraler. Igen en systemfejl.


Alive:
Desuden går man, ved ikke at spise grøntsager, glip af kostfibre, som mætter godt, og hermed kan medvirke til, at du spiser mindre.

Brian:
Hvad siger de? Går det ud på at man skal spise mindre? Hvis Fødevarestyrelsen vil have at befolkningen skal spise mindre, hvorfor opfordrer de så til, at spise seks stykker frugt og grønt om dagen? Hvad med at opfordre folk til at spise mindre? Det lyder som en alvorlig systemfejl.


Alive:
Frugt indeholder også meget frugtsukker, som er kalorierigt, siger hun.

Brian:
Hvis frugt indeholder meget frugtsukker, hvorfor opfordrer kampagnen så til at spise frugt? Det er en alvorlig systemfejl. Få den straks rettet!


Alive:
Desuden viser analysen, at mange mener, at kartofler, tørrede frugter og syltet frugt og grønt tæller med i seks om dagen.
Brian:
Der er virkelig mange fejl i programmeringen af befolkningens spisevaner. Måske skulle man smide hele programmet ud, og starte forfra med et nyt.


Alive:
Kartofler er en stivelsesrig basisfødevarer på linje med pasta og brød og tæller derfor ikke med i ”6 om dagen”.

Brian:
Det er for galt. Der er nogen der tror at kampagnen '6 om dagen' betyder at de bare skal spise 6 kartofler om dagen. Der er så mange systemfejl at Fødevarestyrelsen ikke burde køre programmet. Hvad med at overlade det til nogle andre?


Alive:
Tørret frugt er meget kalorierigt i forhold til frisk frugt, og tæller derfor heller ikke med, siger Trine Grønlund Nielsen.

Brian:
Hvad med at lægge fedtafgift på kartofler, tørret frugt og syltet grønt? Så kan befolkningen vel lære at forstå systemprogrammeringen. Vi har da aldrig hørt så galt. Måske skulle man udskifte hele befolkningen med en anden befolkning som er meget nemmere at programmere.






Back to content | Back to main menu